درب اصلی ورودی دانشگاه علوم پزشکی
تاریخ : 02 دی 1403 ساعت : 10:49:08
لوگوی شعار سال
  • 1403/02/23 - 19:08
  • - تعداد بازدید: 650
  • - تعداد بازدیدکننده: 634
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
  • /Ze97
به گزارش پایگاه خبری وب دا آذربایجان غربی

زرسا گامی فرهنگی برای بازگشت به مسیر رشد جمعیتی

ارومیه- ایرنا- معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان‌غربی گفت: برگزاری ملی جشنواره زرسا (زن، رسانه، سلامت و ایران) از جمله سیاست‌های دانشگاه علوم پزشکی این استان در جهت پیشبرد اهداف برای بازگشت به مسیر رشد جمعیتی است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، در گذر زمان جامعه دانشجویی، دغدغه‌های بسیاری در کالبد روحی و ذهنی دانشجویان از بعد فرهنگی می‌گذرد که برای پاسخ دادن به این دغدغه ها، سعی بر اجرای برنامه هایی در فضای دانشگاهی دارند تا راه حلی برای رفع مشکلات بیابند.

این بار قدرت «زن» از بعد رسانه یکی از دغدغه‌های دانشجویی از حوزه فرهنگی و اجتماعی است که دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌غربی با اجرای ثمر بخش مرحله ابتدایی آن به فکر برگزاری در سطح کشوری هستند.

جشنواره‌ای با نام زرسا در رده فرهنگی هنری میان دانشجویان این دانشگاه معروف شده است و برای اینکه از کم و کیف این موضوع باخبر شویم؛ سراغ دکتر مهدی فتاحی معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌غربی رفتیم تا گفت و گویی با وی داشته باشیم.

ایرنا: چرا زرسا؟

فتاحی: زن، رسانه، سلامت و ایران چهار مولفه و واژه‌های پنهان زرسا است که در حوزه رشد جمعیت و فرزند آوری تعریف شده است.

با توجه به اینکه افزایش جمعیت از بعد مثبت جزو ضرورت‌ها و پایه‌های قدرت و توسعه رشد کشور و همین موضوع مورد تاکید مقام معظم رهبری است، همه مسوولان باید به وظیفه خود در این راستاعمل کنند و در این مسیر پویا باشند.

در حال حاضر کاهش رشد جمعیت یکی از دغدغه‌های مهم در حوزه سلامت و اجتماعی است و حرکت رشدگونه جمعیت سالمندی باید کنترل شود تا با کاهش رشد جمعیت جوانی روبرو نشویم و در این راستا هر حوزه‌ای با توجه به وظایف خود اقداماتی را انجام می‌دهد که زرسا یکی از برنامه‌های فرهنگی هنری دانشگاه علوم پزشکی در این راستا است.

ایرنا: محورهای اجرایی جشنواره چیست؟

فتاحی: برای این جشنواره چهار محور رسانه، تحقیق و پژوهش، هنرهای تجسمی و آثار ادبی تعریف شده و ۱۲ زمینه برای ارسال آثار مدنظر است.

فیلم، تیزر، عکس، نمایش‌نامه، تئاتر، مستند، شعر و دل نوشته، خبر و گزارش، مقاله و تحلیل، پوستر و هر زمینه‌ای که امکان ارسال آثار را دارد، در بستر این جشنواره تعریف شده است.

ازدواج دانشجویی و تاثیر فرزندآوری و نشاط خانواده و جامعه از جمله مباحث کلیدی است که به آن توجه ویژه ای می‌شود.

زرسا گامی فرهنگی برای بازگشت به مسیر رشد جمعیتی

ایرنا: علاقه مندان تا چه زمانی می توانند آثار خود را ارسال کنند؟

فتاحی: علاقه مندان که از ۲۳ اسفند در حال ارسال آثار خود هستند و تا ۳۰ اردیبهشت هم فرصت برای دریافت آثار تعریف شده است که در صورت امکان استقبال زیاد پیش بینی‌ها برای تمدید این دوره در نظر گرفته شده است.

همزمان با ۱۹ خرداد ماه نیز مرحله اختتامیه برگزار خواهد شد.

ایرنا: هدف کلی این جشنواره بر چه اساسی تعریف شده است؟

فتاحی: جلب توجه نخبگان فرهنگی، علمی، پژوهش، اجتماعی و سیاسی از جمله مهمترین ارکان این جشنواره است تا ضرورت‌های افزایش جمعیت و فرزند آوری را در جامعه نشان دهیم.

اصول اصلی افزایش و رشد جمعیتی در هر کشور مبنی بر فرهنگ آن جامعه است و از این رو تمامی مباحث این جشنواره بر دایره فرهنگ سازی افزایش جمعیت در کشورمان است.

خطرات کاهش جمعیتی در کشور را باید جدی گرفت و این وظیفه نخبگان و رسانه‌هاست که با تولید محتوا مناسب در این راستا گام‌های مثبتی بردارند.

ایرنا: آماری در دست دارید که تاکنون تا چه حد اثر به این جشنواره ارسال شده است؟

فتاحی: بله تاکنون ۲ هزار و ۱۲۲ اثر دانشجویی، اساتید و هیات علمی ارسال شده است که با این حساب تعداد برگزیدگان نیز نسبت به سال گذشته بیشتر خواهد بود چراکه شاخص های دیگری نیز برای برگزیدن تعریف شده است.

در جشنواره اول حدود ۱۸۰ اثر ارسال شده بود که تاکنون ۱۲ برابر بیش از جشنواره اول آثار ارسال شده است.

ایرنا: رسانه‌ها چه اقدامی در این راستا می توانند انجام دهند؟

فتاحی: کمیته روابط عمومی بیشترین سهم در جلب مشارکت و آگاه سازی جامعه را دارد که رسانه از جمله مهمترین بال‌های این کمیته به حساب می‌آید بنابراین از رسانه‌ها انتظار مشارکت در ارسال اثر و همچنین پوشش مناسب خبری داریم تا نخبگان جامعه از این مهم با خبر شده و به راحتی در این جشنواره از سراسر کشور شرکت کنند.

برای تمامی دانشگاه‌ها پوستر ارسال شده تا اطلاع رسانی مناسب برای دانشجویان صورت گیرد تا ضمن آگاه سازی در خصوص خطرات کاهش رشد جمعیتی، به سمت تولید محتوای مناسب برای نشاط جامعه و فرزند آوری انجام دهیم.

با توجه به اینکه یکی از حروف زرسا؛ رسانه است بنابراین سهم سنگین رسانه‌ها در این جشنواره مشخص است چراکه رسانه‌ها جایگاه بلندی در میان مردم دارند و دست یاری به سمت آنان دراز کردیم تا همراه جشنواره باشند.

ایرنا: اثرهای ارسالی بیشتر از چه استان‌هایی بوده است؟

فتاحی: از اغلب شهرها و استان‌ها آثار مرتبط دریافت کرده‌ایم اما بیشترین آثار علاوه بر آذربایجان‌غربی مربوط به استان‌های آذربایجان‌شرقی، زنجان، کردستان و تهران است.

به گزارش ایرنا، جشنواره زرسا یکی از جشنواره‌هایی در سیاست رشد جمعیتی کشور از سمت دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌غربی است که امسال برای اولین بار به صورت کشوری برگزار می‌شود.

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه,آخرین اخبار,گالری
  • کد خبر : 5999
کلمات کلیدی
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت

تصاویر

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
تنظیمات قالب